Salvem l’Institut Vell

el

#Salvem el Institut Vell

Després de conéixer la notícia que l’opció que maneja l’Ajuntament sobre la remodelació de l’IES Botànic Cavanilles és la demolició de la part davantera inclosa la seua façana, decisió avalada pels tècnics al·legant que no té interés arquitectònic ni patrimonial, aquesta Associació presenta una instancia al Consistori, per a que el esmentat edifici conserve, al menys la façana, ja que considerem que es un edifici emblematic de la localitat.

La primera denominació d’aquest edifici va ser Institut Laboral i es va construir en 1951 sent obra de l’arquitecte castellonenc Sr. Vicente Traver Tomás, un arquitecte històric amb fama i reconeixement d’àmbit nacional pel seu llegat en la configuració de l’arquitectura i urbanisme de Castelló i la seua província durant el segle XX.

L’edifici d’incalculable valor històric, té la seua entrada d’estil «dístilo in antis” (Dícese de l’edifici que té dues columnes en la façana, situades entre dues pilastres que s’alcen a banda i banda de la mateixa). Es caracteritza pels adorns de les motlures i els dos carrers que flanquegen l’entrada realitzats amb rajola caravista vermellós. Aquest edifici ha format part de diverses generacions de vallers i valleres i creiem que és un edifici emblemàtic que convindria preservar ja que derrocar-lo seria un mal irreparable.

Noticia en elperiodic.com

Noticia en elperiodicomediterraneo.com

Noticia en la Funcacio Goerlich

Noticia del enderrocament del Institut

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.