En marxa l’exposició “LA HISTÒRIA DE L’AIGUA AL POBLE DE LA VALL D’UIXÓ”

El divendres, 1 d’abril de 2022 s’ha celebrat la presentació i inauguració de l’exposició fotogràfica documentada organitzada per l’Associació Arqueològica de La Vall d’Uixó al Centre Cultural Palau de Vivel. La presentació ha estat a càrrec de Fernando Nebot Lluch (Secretari de l’AAV).

L’Exposició estarà oberta del 1 al 15 d’abril. Amb horari de dimarts a divendres de 11.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 i, dissabtes i diumenges de 18.00 a 20.00h.

En primer lloc, el President de l’Associació Arqueològica, Fernando Martínez Beltrán ha donat la benvinguda als assistents i ha presentat a Fernando Nebot. A continuació ha començat la xarrada en format de “power point”, en la qual, a través de les pantalles, s’ha mencionat el patrimoni històric de La Vall d’Uixó i la influència que ha tingut l’aigua de la Font i la Séquia de Sant Josep per la formació del poble.

Durant la presentació, s’ha agraït a l’Ajuntament la recuperació del patrimoni històric a través del programa de paisatge “CAMÍ DE L’AIGUA”, que l’Associació Arqueològica ha donat suport a amb aquesta exposició fotogràfica.

“La Història de l’Aigua al Poble de La Vall d’Uixó” és una EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA sobre el patrimoni històric directament relacionat amb l’aprofitament de l’aigua en el poble. Consta d’11 APARTATS on es poden contemplar des de les fonts naturals fins a les construccions arquitectòniques, que es van fer per aprofitar l’aigua. Algunes encara es conserven i altres han desaparegut al llarg del temps.

Hi ha 31 MARCS que contenen 98 fotografies antigues que s’han recollit de llibres, articles de revistes, llibrets de festes, pàgines d’Internet, etc., i estan degudament referenciades. Per documentar les fotografies, hi ha 14 panells de text que són resums de la història de cada element patrimonial basats en eixos mateixos llibres i articles publicats, dels quals es dona una detallada bibliografia. A més l’exposició es complementa amb unes maquetes d’aquests elements patrimonials realitzades per Ángel Gómez.

La relació d’apartats és la següent:

• 1.- LA FONT DE SANT JOSEP

• 2.- ELS AQÜEDUCTES

• 3.- LA SÉQUIA DE SANT JOSEP

• 4.- ELS MOLINS

• 5.- ELS LLAVADORS

• 6.- LES FONTS DEL POBLE

• 7.- LA FONT DE L’ANOUERET

• 8.- LES CISTERNES

• 9.- LA BASSA DELS FERROS

• 10.- ELS BANYS ÀRABS

• 11.- LES ALTRES SÉQUIES (Quistel i Sequieta del Roig)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.