Exposició «Los orígenes de la metalurgia en Castellón. Desde la Prehistoria hasta época Ibérica»

El divendres 26 d’Octubre es va inaugurar l’exposició que com cada any fem amb la col·laboració del Museu de Belles Arts de Castelló que en aquesta ocasió també ha col·laborat el Servei d’Investigacions Arqueològiques de la Diputació de Castelló. La presentació va estar a carrec del nostre company Fernando López, que va fer una introducció historica.

En l’exposició es poden veure peces arqueològiques dels jaciments castellonencs que es van fer amb aquests tres metalls que van donar nom a tres diferents períodes històrics, Calcolític, Edat del Bronze i Edat del Ferro, a causa de la importància i a la revolució que van representar en el desenvolupament de la història de l’home, són armes, eines i adorns personals. S’exposen els motles i els cresols que s’utilitzaven per al procés de fabricació dels diferents elements que es feien amb els metalls des de l’inici de la metal·lúrgia, es poden veure els lingots, goterons de fosa i atesorament de metalls per al seu reaprofitament, s’exposen els elements que han permés identificar un taller d’orfebreria. També es recrea un forn metal·lúrgic.
L’exposició presenta tres mil anys de tecnologia dels pobles castellonencs, des de la Prehistòria a la Protohistòria, des del final del Neolític a l’inici de la Cultura Ibèrica.
Les excavacions arqueològiques del Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló realitzades en diversos jaciments de la Província, han permés conéixer el desenvolupament de les tècniques metal·lúrgiques durant aquest ampli període històric, i amb això poder oferir-los aquesta exposició.

IMG-20181026-WA0040

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.