Art de pedra seca en la Vall d’Uixó

el

 Recentment ‘L’art de la pedra en sec’, ha sigut declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. Es tractava d’una candidatura conjunta en el qual a més de la Generalitat Valenciana participaven més autonomies espanyoles així com altres països europeus.

 En el nostre terme municipal tenim una àmplia representació d’aquest estil arquitectònic, també molt representat en altres comarques de Castelló i de la Comunitat Valenciana. En la Vall d’Uixó aquestes estructures de pedra en sec es classifiquen prinicpalment en dos tipus, les casetes i els ribassos i s’estenen principalment en les àrees rurals de terrenys muntanyencs, la finalitat dels quals era proporcionar refugi i estabilitat al terreny. La solidesa d’aquestes estructures es garanteix mitjançant l’acurada selecció i col·locació de les pedres unes sobre unes altres, travades sense cap material de compactació i solament sustentades pel seu propi pes.

📌 Amb aquesta nova declaració Espanya es consolida com a quart país amb un major nombre de manifestacions incloses en la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial amb un total de 17 manifestacions inscrites.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.