Pastissets de Nadal o de moniato

Quan arriba el nadal és de rigor realitzar certes receptes que de manera tradicional hem heretat de les nostres famílies, que de segur cadascuna té el seu toc particular. La vida moderna afavoreix que cada vegada més es compren ja fetes i per la contra que ja no es facen a casa. Per això els proposem aquesta activitat que els permetrà conéixer o recordar aqueixes receptes tradicionals de la nostra localitat i poder gaudir-les en família. Començarem amb els  pastissets de nadal o de moniato. És una recepta molt econòmica i fàcil de fer i amb la qual sorprendran a tots els seus convidats.

Els pastissetes de moniato és un dolç, tradicional valencià que possiblement té el seu origen en l’època musulmana, i encara que pot preparar-se en qualsevol data, solen fer-se sobretot en nadal. Per descomptat ha evolucionat i cada zona de la nostra Comunitat li ha donat el seu toc característic, encara que la recepta base és la mateixa. A la Vall d’Uixó també tenim la nostra recepta particular que els revelem rescatada dels nostres majors.

pastissets 6.jpg

INGREDIENTS:
🔹 Confitura de moniato. La trobara realitzada i envasada en els supermercats. O pot realitzar-la de manera casolana seguint aquests passos:

Ingredients per la confitura de moniato:
1kg de moniatos
3/4 kg de sucre
Ratlladura de llina
Canyella en pols

Elaboració: Bullir els moniatos amb pell, al voltant de mig hora o tres quarts d’hora, quan estiguen tendres pelarlos i pasarlos per un turmix o passapuré, fins que quede un massa fina. Despres afegir el sucre, la ratlladura de llima i la canella, barrejar tot molt be i ja la tenim.

🔹 Per a fer la pasta:
(la mesura és tres d’oli i dos de beguda)
3 gots d’oli
1 got i mig de aguardient sec
½ got de mistela
1 chorret de conyac
Farina
1 ou
Sucre

Elaboració: Posem en un bol el aguardient, la mistela, conyac, oli, sucre i ou, i ho mesclem enèrgicament. Una vegada integrat, li afegim la farina a poc a poc (la que admeta) i ho movem amb molta energia fins a obtindre una pasta fina. Deixem reposar uns 15 o 20 minutos i la tornem a treballar fins que quede molla. Sobre un paper antiadherent per a forn, col·loquem una boleta de massa i l’esclafem de forma circular i fina, en el centre posem una cullerada de confitura. Dobleguem la pasta tapant la confitura i tanquem els dos costats pressionant les vores amb l’ajuda d’una forqueta.
En una safata de forn pintada d’oli es col·loquen els pastissets, es pinten amb l’ou batut perquè després d’enfornar quede brillant. Empolsimar de sucre per damunt. Introduir al forn, prèviament calfat i coure fins que estiguen daurats.

photo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.