Jornada de Dolçaina i Tabal

el

El segon dia de les V Jornades d’Història, Etnografia i Patrimoni celebrar el divendres, 18 de febrer de 2022, en el Centre Cultural Palau de Vivel ha tingut un caràcter etnològic. Una xarrada a carrer de Joan Josep Trilles i Font que ha mostrat la seua forma i ímpetu, que transmet a la Federació de Dolçaina i Tabal, entitat de la qual és president, per conservar i millorar totalitarista el que envolta a la música tradicional valenciana i mes en concret, de la dolçaina i del Tabal.


Joanjo Trilles ha explicat la funció de la Federació que es va fundar en 1997 i té com a finalitat promoure el reconeixement social de la dolçaina i el tabal, així com protegir i divulgar la música tradicional i popular valenciana, organitzant festivals de grups o colles. A partir de 2004 van impulsar que s’ensenyés als conservatoris, aconseguint-ho en 2014.


A continuació s’ha projectat el documental HERÈNCIA DE FUTUR quina idea principal és de Joanjo Trilles, amb l’edició i direcció de Miguel Carlos Montesinos que tracta sobre el món de la dolçaina i el tabal i de la lluita de la Federació per mantindre aquesta tradició.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.