El Kiri en la Vall

23467276_1736040943370566_5000916015861534262_o
La Paulònia o Paulownia, també conegut com Kiri, és un arbre caducifoli que sol créixer entre 10 a 25 metres d’altura, amb troncs d’entre 7 i 20 decímetres de diàmetre. Però es caracteritza pels seus grans fulls, que arriben als 40 centímetres d’ample. Té un ràpid creixement, exhibix un bell fullatge, és regenerador de sòls, s’adapta a qualsevol clima, i és productor d’una fusta d’altíssima qualitat pel que és l’opció de cultiu més rendible en fusta.
La fusta que produïx no es torç, ni es deforma, ni es clevilla, és fàcil de treballar, de gra fi i admet una gran varietat d’acabats. Admet molt bé pintures, vernissos i adhesius i és de difícil combustió i hidròfuga.
En la Vall hi han algunes plantació d’estos arbres, en la imatge, una en la partida La Miranda. Pareix increïble, però per a alguns és l’arbre que pot salvar al món. Investigaors estan utilitzant este arbre per a purificar el sòl infèrtil i deixar-ho llest per a ser utilitzat en qualsevol tipus de cultiu. I no sols això, sinó que este arbre absorbix 10 vegades més diòxid de carboni que qualsevol altre arbre, i tira molt més oxigen.
El que no tingam en la Vall…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.